Partizan pokvario spektakl u Atini: Obradovićeva četa srušila šampiona Evrope, noćna mora za Lesora
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

uspešna generalna proba

Partizan pokvario spektakl u Atini: Obradovićeva četa srušila šampiona Evrope, noćna mora za Lesora

Težak poraz Panatinaikosa

Objavljeno: 23:22h

Košarkaši Partizana savladali su aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Panatinaikosa rezultatom 75:64, u prijateljskom meču u Atini koji je odigran na čuvenom stadionu "Panatinaiko" pred više od 30.000 ljudi.

Crno-beli su pokvarili grčki spektakl, pošto su vodili od prvog do poslednjeg minuta, dok su domaći košarkaši potpuno podbacili.

Navijači su bili potpuno razočarani predstavom izabranika Ergina Atamana, pa su neki od njih napustili utakmicu pre kraja.

Igrači Željka Obradovića su bili izuzetno motivisani u ovom meču i uspešno odradili poslednju proveru pred početak sezone.

S druge strane, košarkaši Panatinaikosa izgledaju potpuno nespremno. Utisak je da su zakazale najveće zvezde tima, među kojima i Matijas Lesor koji nije ulazio u igru celo drugo poluvreme nakon što je na startu duela ušao u problem sa faulovima.

Nismo se nagledali dobre košarke u prvom poluvremenu, ali je srpski tim koncentrisanije i bolje otvorio meč, što se odmah odrazilo na rezultat.

Crno-beli su tokom treće deonice stigli do dvocifrene prednosti i održavali je sve do finiša četvrte, kada su domaći napravili pritisak i uspeli da smanje na -6.

Ipak, Partizan je imao dobru energiju tokom čitavog meča i uspeva sjajnom odbranom i sa nekoliko pametnih napada da odbije nalete grčkog tima i na kraju zasluženo slavi.

U pobedničkom timu je najefikasniji bio Vošington sa 13 poena, Dejvis 12, Tajrik Džons 11. Ne treba zaboraviti sjajnu partiju Pokuševskog koji je postigao 8 poena uz 7 skokova.

Kod domaćih Nan 1, dok je Grant dodao 11 poena.

Crno-bele sada čeka meč protiv Borca u 1. kolu ABA lige koji je na programu u sredu.

Bonus video:

00:11

Ovacije za Obradovića

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.